Nusta Karpay

De Nusta Karpay is een inwijdingsweg waarbij de mannelijke en vrouwelijke energie in balans wordt gebracht. Wij hebben hier in het Westen een overwegend mannelijke cultuur en om dit te transformeren is de Nusta Karpay bedoeld. Wij hebben juist in deze tijd sterke behoefte aan vrouwelijke archetypen die waren verdrongen door de heersende mannelijke cultuur.

Wat de Nusta Karpay in feite doet is ons ego afbreken en ons voeren naar een hoger bewustzijnsniveau. Via deze inwijdingsweg verbinden wij ons met de kosmische vrouwelijke energie, de zeven godinnen van de Andes en natuurlijk ook met moeder Aarde (Pachamama) We leren door overgave ons ego los te laten en vanuit vertrouwen te gaan leven. Het vertrouwen dat we gekoesterd worden door een vrouwelijke kracht die ons draagt en verzorgt. Het is juist deze eenvoud wat de kracht is van de Nusta Karpay.

De Nusta Karpay laat je in contact komen met een manier van leven die voor meer vervulling zal zorgen. Omdat je je meer verbonden voelt met alles om je heen en je jouw talenten met de wereld kunt delen. De wereld is aan het veranderen en in de afgelopen tijd zijn er veel mensen geweest die alleen bezig waren met geld, status en macht. Inmiddels is het bewustzijn zodanig aan het veranderen dat mensen in gaan zien dat we meer zijn dan onze bezittingen.

De Nusta Karpay kan ons een wijze les leren. Namelijk dat we door verbinding, overgave en loslaten deze wereld kunnen veranderen. We gaan ontdekken dat we omringd worden door hulp. Zij die het aan durven dit pad te bewandelen zullen merken dat ze op alle manieren worden geholpen door kosmische krachten.

De zeven Nusta Karpay inwijdingen bestaan uit het inbrengen van zaden van licht in je chakra's. Verbinding met de spirit van het water zal ervoor gaan zorgen dat je het ego los kunt laten en verbinding met het vuur laat je in je vrouwelijke kracht komen (ook als man!) Tijdens deze inwijdingen worden je hart, keel en derde oog geopend waardoor heling kan plaatsvinden van het innerlijk kind en je communicatie. Je gaat werkelijk zien wie je bent en je wordt op een dieper niveau verbonden met het universum.

Mama Occlo is de moeder van alle Godinnen en de Godin van de Wijsheid. Het is haar essentie om je het centrum in jezelf te laten ervaren en je daar te gronden. Ze is verbonden met het eerste chakra, het element aarde en het archetype slang. Ze zorgt voor een stevige gronding en ankering in Pachamama (moeder Aarde) Deze eerste inwijding is erop gericht om jezelf te verlichten en is tevens een healing. Deze inwijding heelt je vrouwelijke kracht en herstelt de balans tussen het vrouwelijke en mannelijke aspect in jezelf.

Doña Mujia is de Godin van het Water en is verbonden met 'loslaten'. Ze is de Godin van het oplossen en transformeren en het laten wegsmelten van het negatieve aspect van het ego. Ze is de Godin van de zachtheid en verbonden met het tweede chakra.

Mama Simona is de Godin van je voorouders en helping spirits. Ze zal je helpen om je met jouw wortels te verbinden, om verbinding te maken met jouw helende afkomst en de geneeskracht van je voorouders. Zij zal je helpen om jouw plek in dit geheel te vinden. Met de plek waar je vandaan komt, om uit te zoeken waar jij echt blij van wordt. Ze verbindt je met je zonnevlecht en je kracht. Ze is vebonden met het derde chakra.

Doña Teresa is de Godin van compassie, hartstocht en liefde. Ze leert je om jezelf te waarderen om wie je bent. Ze helpt je om in contact te komen met je vijfde hartkamer (de energetische kamer). Doña Teresa is verbonden met je hart en met het vierde chakra, met gevoelens en emoties en je werkt daarom met het openen van je hart.

Maria Sakapana is de Godin van de communicatie en de Godin van de wind en ze is ook verbonden met het licht van de maan (Mama Killa) Ze helpt je om je vrij te durven uiten, je keelchakra te openen en datgene wat je nog verbergt aan gevoelens er te laten zijn en volkomen eerlijk naar jezelf te durven zijn.

Huana Waman Tiklla is de  Godin van het zien, van het innerlijk zien, helder zien, heldere visie en inzichten. In deze inwijding word je in staat gesteld om je derde oog verder te openen en in contact te komen met je innerlijk zien. Verbonden met het zesde chakra.

Thomassa Waman Tiklla is de Godin van de vrijheid. Ze is de zus van Huana Waman tiklla en verbonden met de zevende chakra. Waman betekent valk en Tiklla de verbinding tussen deze wereld en de bovenwereld. Ze is de Godin van de bevrijding. Bij deze inwijding maak je verbinding met je eigen innerlijke vrijheid, met de vrijheid waar je naar onderweg bent. Met jouw vrede, rust en stilte. Deze inwijding zal alle chakra's activeren en ons verbinden met de 7 lichten en 7 sterren van de Plejaden.

 

 

"De essentie is de intentie"

Copyright © 2023 Taytanchis. Alle rechten voorbehouden.