Kinsa Ch’ata - de Gordel van Orion

Deze inwijding die soms ook als healing wordt gegeven is een inwijding in het licht van de gordel van Orion. Een inwijding die te maken heeft met de sterren. We kennen in het Inca sjamanisme meer inwijdingen die op de sterren zijn gericht zoals de Qoto Kuna Karpay (het licht van de Plejaden) Deze inwijding is verbonden met het mannelijk deel van ons bewustzijn en zorgt vooral voor een reiniging van lichaam en geest. Deze inwijding is voor velen een eerste kennismaking met kosmische energie.

Vanuit de Griekse mythologie weten we dat Orion een jager was die de Plejaden achtervolgde. Door Artemis per ongeluk werd gedood en werd verheven tot sterrenbeeld. Orion is in de winter bij ons op het noordelijk halfrond goed te zien. Orion lijkt op een zandloper met linksboven de heldere ster Betelgeuze (rode superreus), rechtsboven Bellatrix, rechtsonder Riegel (een blauwe superreus) en tevens de meest helder ster van Orion en linksonder Saiph. In het midden van dit sterrenbeeld lopen drie vrijwel even heldere sterren Alnitak, Alnilam en Mintaka schuin als een riem naar rechts omhoog. Samen worden ze daarom wel de 'Gordel van Orion'of 'Jakobsstaf'genoemd. Links bevindt zich Sirius iets onder de verlengde lijn door de riem. Deze ster is na de zon de helderste ster aan de hemel en maakt deel uit van het sterrenbeeld Canis Major of grote hond (de grote jachthond van Orion) Mintaka ligt vrijwel op de hemelequator.

In de Inca-kosmologie is de Gordel van Orion verbonden met dezelfde drie sterren als in de Griekse mythologie. Het grote verschil is dat Orion hier een strijder en verdediger van de Plejaden is. Deze sterren hebben een duidelijk mannelijke energie.

- Alnitak: onbewust niveau

- Alnilam: innerlijke ster (bewust niveau)

- Mintaka: richting van je pad

Deze Kinsa Ch'ata inwijding reinigt herinneringen, het fysieke lichaam, geeft bescherming en je geeft iemand zijn/haar persoonlijke opdracht weer terug (zielepad).

Het licht van de inwijding gaat diep de aarde in. Het is een inwijding om te aarden. De gronding wordt op deze manier een belangrijke bescherming.

Wat we met deze inwijding willen bewerkstelligen is: onbewust niveau reinigen, bewuste geest reinigen en een engel ankeren om je te gidsen op je pad.

"De essentie is de intentie"

Copyright © 2023 Taytanchis. Alle rechten voorbehouden.